פעמים רבות, בעקבות הלידה המשמחת, מתרחשים שינויים בשד אשר פוגעים בצורתו ובמבנהו. לאחר הנקות ממושכות, החזה נוטה ליפול, לאבד מנפחו, ויש המגדירות אותו כ”שקית ריקה”.
לפני ניתוח שכזה, על האישה להתייעץ עם הרופא המטפל, על מנת לוודא כי היא יכולה לעבור ניתוח מעין זה, הן מהבחינה הרגשית והן מהבחינה הפיסית, לאחר שהובהרו לה כל הסיכונים והסיבוכים הנלווים.
לאחר לידה, מתקיימים עוד מספר פרמטרים אשר יש לשקול אותם לפני ההחלטה על הניתוח, כמו למשל הרצון להנקה, פרק הזמן שעבר מאז הלידה ונכונות האישה לעמוד בניתוח נוסף, בירור נוכחות סוכרת הריונית ומידת נכונותה להחלמה ממושכת.
ההכנה לקראת הניתוח
יש לקחת בחשבון כי ניתוח הרמת חזה לאחר לידה, מומלץ רק לאחר שעברה כחצי שנה מיום הלידה. לפני מועד זה, תיחשף האישה לסיכונים וסיבוכים גדולים יותר. נושא ההנקה, הינו גורם נוסף אשר יש לקחת בחשבון. ברוב המקרים, ההנקה תתאפשר לאחר הרמת חזה. רק כסיבוך נדיר, היא לא תוכל להתבצע, אולם יש לקחת גם אחוז מזערי זה בחשבון לקראת ההחלטה.
יש לקחת בחשבון כי מראה החזה המורם, יכול להשתנות בעקבות היריון ופרק זמן הנקה נוסף, ואינו ניתן לצפייה מראש.
מהלך ניתוח הרמת חזה
הרמת חזה, הינו ניתוח שנעשה בהרדמה מלאה, ואורך כמספר שעות, כתלות ברמת המורכבות שלו. טכניקת הניתוח תיבחר על ידי רצון המטופלת, מצבה הפיסי וניסיונו של המנתח.
הרמת חזה יכולה להיעשות באחד משלוש הטכניקות הבאות: הרמה באמצעות שתלי סיליקון (המיועדת לנשים עם נפילה קטנה, אשר יש צורך רק בחיזוק ומיצוק השד), הרמה באמצעות חתך בפיטמה או הרמה באמצעות חתך בפטמה ומתחת לה. הטכניקה השלישית מתאימה גם לניתוח משולב, בו האישה בוחרת גם בהגדלת חזה, משום שהכנסת השתלים הינה הקלה ביותר בדרך זו. לאחר הניתוח, יש לקחת בחשבון כי דרושה החלמה של כחודש. תקופת החלמה זו הינה קריטית יותר מכיוון שהיא נעשית בסמוך למועד הלידה, ויש להכין מבעוד מועד אלטרנטיבות לטיפול בתינוק הקיים. מעבר לכך, עלולים להופיע מספר תופעות לוואי, כמו למשל שטפי דם, דימומים, זיהומים או דלקות בצלקות, פתיחת תפרים או אסימטריה. סיבוכים אלה יהיו קריטיים יותר בזמן ההנקה, ולכן יש לפנות בדחיפות לרופא המטפל, כאשר מתרחשת בעיה כלשהי.