ניתוח להרמת חזה הוא ניתוח אסתטי, הנועד להשיב לחזה מראה צעיר ויפה. הנסיבות בהן נשים בוחרות לעבור את הניתוח הן מגוונות, למשל, צניחת השדיים לאחר לידה או ירידה במשקל, אך המשותף לכולן הוא הרצון להיראות ולהרגיש טוב יותר.
רשלנות רפואית בניתוח הרמת חזה, דורש ניתוח מתקן ובמקרים קיצוניים, לא ניתן לבצע ניתוח נוסף והמנותחת נאלצת להישאר עם מראה החזה כפי שהוא לאחר הניתוח.
רשלנות בביצוע הניתוח
ישנה אפשרות לבצע את הניתוח להרמת חזה, בהרדמה כללית או בהרדמה מקומית עם טשטוש. הבחירה בשיטת ההרדמה, צריכה להתאים לנסיבות המקרה, למשל, אם יש מניעה רפואית להרדים את המנותחת בהרדמה כללית, התעלמות מנתון זה וביצוע הרדמה כללית, עלולים לגרום למנותחת לנזק חמור.
סיטואציות נוספות במקרי רשלנות
ביצוע הניתוח ללא מיומנות מספקת, בחירה לא מתאימה בשיטת הניתוח, או ביצוע ניתוח משולב של הרמת חזה והקטנת חזה, באופן רשלני.
ביצוע מעקב רפואי רשלני
ניתוח הרמת חזה הוא ניתוח קצר ופשוט ובדרך כלל, תשוחרר המנותחת מספר שעות לאחר הניתוח, לביתה. לפני שחרורה, חייב המנתח לוודא כי המנותחת חשה בטוב וכן, עליו לערוך מעקב רפואי מסודר, אחר מצבה, במשך התקופה המקובלת, זאת על מנת לוודא כי המנותחת מחלימה היטב מן הניתוח וכי לא נגרם כל סיבוך כתוצאה מן הניתוח.
אי קבלת הסכמה מדעת
החוק מחייב את המנתח לקבל הסכמה מדעת של המנותחת, לפני הניתוח ואי קבלת הסכמה מדעת היא פגיעה באוטונומיה של המטופלת. הסכמה מדעת זוהי הסכמה המבוססת על המידע הרפואי הרלוונטי לגבי ההליך הרפואי.
על כן, כאשר מדובר על ניתוח הרמת חזה, מחויב המנתח להסביר למנותחת, כל פרט ופרט, לגבי כל הפרטים: כיצד נעשה הניתוח, לאלו תוצאות המנותחת יכולה לצפות, האם תישאר צלקת לאחר הניתוח, סיבוכים אפשריים, זמן החלמה וכיו”ב. ללא קבלת מלוא האינפורמציה, לא תוכל המנותחת לתת הסכמה כנה ואמיתית לניתוח. לעיתים קרובות, מוגשות תביעות רשלנות רפואית בגין אי קבלת הסכמה מדעת, משום שהרופא לא פירט את כל הסיכונים והסיבוכים אשר יכולים לקרות במהלך הפרוצדורה הרפואית. כך יצא שאחד או יותר מן הסיבוכים האפשריים, התרחש ולו הייתה מטופלת יודעת כי הוא עלול להתרחש, הייתה בוחרת שלא לעבור את ההליך הרפואי. במצב זה, עומדת למנותחת עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית. ראו באותו נושא: רשלנות רפואית בניתוחי חזה