בעידן הניתוחים הפלסטיים, ישנה אפשרות לתקן דפורמציות וליקויים רבים המפריעים לאישה במבנה ומראה השד שלה. פטמת שקועות, אשר אינן מזדקרות כלפי חוץ, הינן מרכיב המפריע לנשים רבות הסובלות מכך.
פטמות שקועות עלולות להפריע לתדמית הגוף של האישה, לביטחונה העצמי, לגרום לכאבים ואף לחוסר אפשרות להנקה פוטנציאלית.
ישנם מקרים בהם מספיק רק להוציא את הפטמות החוצה, ולחזק את המבנה (על מנת למנוע את חזרת הפטמות) באמצעות תפרים הנעשים בהרדמה מקומית בלבד. במקרים חמורים יותר, ישנה אופציה ניתוחית, אשר מטפלת ומנסה לתקן מגוון ליקויים.
האופציות הטיפוליות
האופציות הטיפוליות, ומידת הפולשניות שלהם תיקבע על ידי המומחה הפלסטי ועל פי חומרת המצב של הפטמה.
מומחה זה יוכל להמליץ על כיוון טיפולי אשר יתאים באופן ספציפי למקרה, בכדי להגיע לשביעות רצון אופטימאלית הן מהתוצאה והן מהתהליך כולו. לפעמים, תוכל המטופלת לראות הדמייה של תוצאות הניתוח, לפני כניסתה להליך הטיפולי.
החתך שיעשה במקרים אלה הינו חתך בבסיס הפטמה בכדי לנתק אותה מרקמת החיבור המחברת אותה.
במקרים קלים יותר, טכניקות הטיפול הינן פשוטות ומהירות יותר. ישנה אפשרות לבצע תפירה של הפטמה בכדי לא לתת לה לחזור פנימה, בהליך ניתוחי פשוט ומהיר, או להשתמש במשאבת פטמות.סיכוני הטיפול
ניתוח הכולל רק את תיקון הפטמות השקועות נחשב לניתוח פשוט יחסית, אשר אורך כשעה, ומלווה בהרדמה מקומית בלבד. פעמים רבות, אין צורך באשפוז לאחר ניתוח זה, והמטופלת יכולה להשתחרר לביתה באופן כמעט מידי, בליווי אנטיביוטיקה בכדי למנוע מצבי זיהום ודלקת. במקרה של כאבים, יומלץ למטופלת לקחת משככי כאבים, הנקנים באמצעות מרשם בבתי המרקחת. הסיכונים הכרוכים בניתוח דומים ואף פחותים בהשוואה לניתוחי חזה אחרים אשר נעשים, וכוללים שטפי דם, נפיחות מקומית כאבים, אי סימטריה וחוסר תחושה.לרוב, תופעות אלה נדירות, ונוטות לעבור במהלך השבועות שלאחר הניתוח. לכן, יש לבצע דיאגנוזה מלאה ותשאול של המטופלת לפני הניתוח, לגבי מחלות רקע כרוניות, או הרגלי חיים (כמו עישון למשל), בכדי לברר את מידת הסיכון ומידת ההתאמה לניתוח הספציפי.
כחלק מסיכוני הטיפולים המוצעים, יש לקחת בחשבון כי יכולה להיגרם פגיעה בתחושת גירוי הפטמה, או ביכולת להיניק, עקב ניתוק צינוריות החלב (למרות שמלכתחילה, נשים בעלות פטמות שקועות אינן מצליחות להיניק ביעילות).
ראו גם: